Narsissist testen

Narsissist testen

Her kan du teste deg selv og andre for narsissistiske trekk.

Narsissisten på date:
”Nå har jeg snakket nok om meg, la oss snakke om deg. Hva synes du om meg?»

En narsissist vil alltid benekte sitt behov for andre mennesker. De vil snu det rundt og hevde at andre har behov for dem! Så typisk for deres projeksjon. «Jeg gjorde alt for henne, og likevel ble hun aldri fornøyd». I realiteten gjorde han alt for seg selv. Narsissisten er avhengig av et offer for sin parasittiske tilværelse. Innrømmelse av egne mangler utløser angsten og blir projisert og benektet.

Forskjellen på en psykopat og en narsissist.

Narsissisten blir kalt psykopatens lillebror. Selv om det er tildels store forskjeller på adferden og drivkraften til en psykopat og en narsissist, er det svært ofte at de begge blir omtalt som psykopater. Alle psykopater er narsissister, men ikke alle narsissister er psykopater. Narsissisten har et enormt behov for å bli sett og beundret av sine omgivelser, noe som gjør han/henne mer synlig enn psykopaten. Menneskene rundt seg behandler narsissisten som en forlengelse av seg selv. De er hans eiendom, og han hevder å eie virkeligheten. Hans oppfattelse av virkeligheten er den eneste rette. Les mer her: Om forskjellen på psykopat og narsissist

Mange spør om det finnes behandling for personer med narsissistisk personlighetsforstyrrelse, og det gjør det ikke.

Psykiater Finn Skårderud skriver i sin bok ”Uro” fra (2002:187) :

”Den narsissistiske benektelsen av avhengigheten av de andre kan bli ødeleggende for de andre. Han samlet på ofre. Hans omsorg for ofrene gav ham – i alle fall for en stund – en følelse av å være et svært betydningsfullt menneske.”

Similar Posts