homofil test

Seksuell legning

Alfred Kinsley

Alfred Charles Kinsley

Allerede i 1948 publiserte Alfred Kinsley en analyse av 12.000 personer hvor han konkluderte med at menneskers seksualitet ikke kan kategoriseres, men at den ligger på en skala fra heterofili til homofili. Kinsleys forskning endret synet på hvordan man kan forstå seksuell legning, men skalatenkningen han introduserte har ikke fått så sterkt fotfeste i befolkningen – ei heller blant enkelte forskere.

Dr. Robert Epstein

Dr. Robert Epstein

Dr. Robert Epstein har utviklet Epstein Sexual Orientation Inventory (ESOI), og han gjennomførte en undersøkelse på internett hvor 17.785 personer fra 48 land deltok. Den støtter Kensleys teori om  at mennesker befinner seg på en skala fra helt heterofil til helt homofil. Testen har til hensikt å gi et svar på hvor på denne skalaen vi befinner oss.

Jeg liker godt at testen beskriver høy score på både heterofil og homofil som høy seksuell energi, og er praktfullt fordomsfri.

Som Kinsley mener han at betegnelsene «heterofil» og «homofil» er problematiske fordi de fleste opplever å bli tiltrukket av sitt eget kjønn i større eller mindre grad. Han er altså opptatt av at man befinner seg på en skala fra heterofil til homofil, ikke at man er det ene eller det andre.

Epstein er litt av en type. I 2012 blokket Google nettstedet hans fordi de var infisert av virus. Epstein startet en kort men hektisk batalje med Google og i media, men måtte krype til korset etter et par uker da det viste seg at nettstedet hans var hacket og inneholdt virus.

Similar Posts